ELS BASTIONS 2021: MARC OLLÉ I ROSER ESPAÑOL GUANYEN LA PROVA REINA 71 KM EN VALL DE RIBES.

Publicat
24/12/2021

ELS BASTIONS 2021: LA VALL DE RIBES CELEBRA AMB EXIT EL RETORN DE LES CARRERES DE MUNTANYA.  

La nostra secció  TRAIL RUNNING CATALUNYA  segueix endavant amb bones notícies aquest any. Després de la suspensió del 2020, lac clàssica ELS BASTIONS va ressorgir aquest finde amb nova organització, ara de la mà d’Ocisport.

Una alegria per a tots tornar a competir de nou amb Ribes de Fresser com a epicentre. I ara, amb rècord de 1.500 inscrits per celebrar el desè aniversari. Marc Ollé i Roser Español van guanyar 71k Santi Peña i Cristina Vilarnau 51K, Ramón Nicolás i Aïda Pérez 21K 

Els Bastions 2021. Foto: org.

________________________

 

ELS BASTIONS 2021

Les carreres de muntanya van tornar a Ribes de Freser aquest cap de setmana, amb exito. Ho van fer amb una de les proves més estimades i emblemàtiques del Pirineu català: Els Bastions. Una edició especial tambien, aquest del 2021 perquè es complien deu añoss del seu naixement. La prova arribava a més d’enhorabona, perquè una vegada superada la parada de la pandèmia es reestrenava amb novetats rellevants i rècord de participants, 1.500 corredors.

Entre les novetats, la més important sens dubte era el relleu en l’organització. Després d’anunciar-se en 2020 la fi de Els Bastions®, Ocisport Serveis Esportius, amb dues dècades d’experiència en el sector de la competició outdoor de primer nivell, ha pres el relleu. I també hi ha canvis en els recorreguts proposats, tant quant a la denominació com als traçats.

A més del exito popular, en l’esportiu destacar les victòria de Marc Ollé i Roser Español en la prova regna Ultra 71k, mentre Santi Peña i Cristina Vilarnau van guanyar els 51K, amb Ramón Nicolás i Aïda Pérez apuntádonse els 21K

ELS BASTIONS I LA VALL DE RIBES.

Al nord de Girona, entre grans formacions muntanyenques i en el costat sud dels Pirineus es troba la Vall de Ribes, un conjunt singular. per paisatges; història i les seves peqeuños pobles que mantenen un gran encant.

La Valll de Ribes és una zona de muntanya que històricament ha pertangut al comtat de Cerdanya,. I encara que avui pertany al bisbat d’Urgell, a nivell administratiu està emmarcada al Ripollès, a l’entorn del riu Freser. Ribes de Freser és la població més important, però abasta tambien els veïns pobles de Queralbs, Toses, Planoles, Pardines i Campelles. I per descomptat, l’històric santuari de Núria. La bellesa de l’entorn alpí és el principal atractiu de la zona, on l’aigua conflueix amb una vegetació típica de l’alta muntanya.

No sorprendrà per tant que Vall de Ribes aculli moltes carreres de muntanya cada any. Un numero destacat de competicions, entre les quals a més d’aquesta Els Bastions que avui tractem, destaquen tambien la inmiente Olla de Núria de la setmana vinent, asi com Batega el Bac, Vall de Ribes XS i Bastions, L’Esquella,. Fins i tot compta amb un duatló Queralbs – Núria.

Mapa Vall de Ribes. Elripolles.

 

 

ELS BASTIONS 2021: RESULTATS

L’Ultra de 71 km i 4.700 m+ era sens dubte la prova regna. El traçat coronava el Puigmal, la resta de cims de l’Olla de Núria i també el Balandrau, endinsant-se en els boscos de Campelles, Planoles i Pardines i transitant pel Camí dels Enginyers com a passos més rellevants; La carrera continuava tenint Ribes de Freser com a epicentre i els participants competien enguany en tres distàncies, amb recorreguts renovats a la recerca de més espectacle.

En l’àmbit esportiu destacava el nivell en la prova regna, l’ultra de 71k on a priori s’apuntaven els noms de Daniel CazallaCarlos ManteroAbdelkadous Mouj, José Manuel Torrico, Marc Ollé, Emili Rafecas, Albert Vilardell, Óscar Monje, Gil López o Luis Sanvicente. En el quadre femení, amb corredores del nivell de Roser Español, Sabrina Solana, Mónica Guilera, Ari Casajuana, Ester Franch, Marta Batalla o Teresa Forn.

Una vegada llançada la carrera, masculina vam veure a un Marc Ollé dominador que no va donar opció en cap moment als seus rivals. Ja pel primer control passava amb quatre minuts d’avantatge sobre els seus més pròxims perseguidors. En coronar el Puigmal després de 24k tan sols Andreu Prost li seguia de prop, a uns 3 minuts. Els altres anaven a uns 10 minuts.

La resta de la carrera va mantenir la mateixa tònica, amb Marc entrant campió en 8h46m56s. Li van continuar Allunyant Villarino amb 9h04m i Quim Duran amb 9h13m. Sergio Villegas i Andreu Prost van tancar per aquest ordre el top5.

En la carrera femenina, Roser Español tampoc va donar opcions. Els 3min d’avantatge en el cim del Puigmal van anar creixent de forma inmesiricorde fins a meta, on es presentava com a campiona destacada amb 10h24m17s. Després d’ella es feia amb la plata Elodie Varraine amb un crono de 10h59m després d’una dura lluita amb Sabrina Solana, qui tancava el podi a penes dos minuts després, amb 11h01 . Alba Meda i Laura Galletaud van completar el top5.

Els Bastions 2021 foto org.

La Marató de 51 km i 2.900 m+, va passar aquesta vegada per punts emblemàtics com el Collet de les Barraques, Fontalba, el santuari de Núria, el Pic de l’Àliga, Coma de Vaca i el Camí dels Enginyers, coronant el Balandrau com a sostre de la cursa. La victòria va ser per a Santi Peña i Cristina Vilarnau

Trail, amb els seus 21 Km i 1.400 m+ , planteja un traçat de senders i boscos per l’entorn de Campelles i Planoles, ascendint el Collet de les Barraques com a punt més alt. A la prova més adobi van vèncer Ramón Nicolás i Aïda Pérez 21K

Font: carrerasdemontana.com

PARTNERS

© Pura Vall, SL. Design by IndianWebs.