El nostre territori

Al Ripollès, entre muntanyes de la vessant sud del Pirineu Oriental català es troben la Vall de Ribes i la Vall de Núria que amagen indrets únics i singulars que et seduiran i tradicions cultura i gastronomia que et sorprendran.

Ripollès

El Ripollès, una de les set comarques gironines, es troba situada al vessant sud del Pirineu Oriental. Aquest territori comprèn des de la capçalera del riu Ter a la vall de Camprodon fins al seu afluent el Freser a la vall de Ribes.

Al nord, en la línia fronterera amb França, hi ha un conjunt de massissos i serres del Pirineu amb cims de gairebé 3000 m com el Puigmal el Pic de Finestrelles el Pic de Noufonts o Pic de l’Infern entre d’altres.

Més al sud, un altre alineació de muntanyes, paral·lela a l’anterior però d’una altitud menor, s’extén des de la Serra de Montgrony fins a la Serra Cavallera a l’est.

Aquests relleus tan variats fan que el Ripollès tingui una gran diversitat natural que, junt amb el seu patrimoni romànic excepcional, amb quasi 100 monuments., ha convertit la zona en un punt d’interès turístic tant a l’estiu com a l’hivern.

Ripollès en números

Vall de Ribes

La Vall de Ribes està situada al terç nord-occidental del Ripollès, es caracteritza per la seva riquesa natural i els seus atractius panoràmics. És l’entorn perfecte per descobrir el romànic, les tradicions de muntanya, i els productes artesans propis d’aquesta zona.

La Vall de Ribes és també coneguda com una zona d’esquí, amb diversos remuntadors i pistes adaptades per a tots els nivells. També és un lloc ideal per practicar activitats d’aventura com l’escalada i esports com el senderisme, o el ciclisme, per la seva infinitat de camins i rutes.

És també un destí turístic popular per a les famílies, ja que ofereix una gran varietat de serveis i allotjaments per als visitants.

Vall de Ribes

Vall de Núria

La vall de Núria és una vall pirinenca singular d’una riquesa natural i paisatgística úniques que es troba a una altitud de 1.964 metres sobre el nivell del mar, envoltada de cims de gairebé tres mil metres.

Per la seva situació geogràfica i el clima, presenta una flora i una fauna característiques de la muntanya medioeuropea i de l’alta muntanya on destaquen gran herbívors com cabirols, isards i muflons.

Aquesta vall, coneguda pel Santuari de la Mare de Déu de Núria, lloc de peregrinatge concorregut, i el seu llac artificial, és accessible mitjançant un tren cremallera o bé a peu, seguint algun dels camins de muntanya que arriben fins a Núria.

A l’hivern Vall de Núria es converteix en una estació d’esquí, de caràcter familiar amb 11 pistes per a tots els nivells. A la primavera i a l’estiu ofereix una àmplia oferta d’activitats lúdiques.

Vall de Núria en números